MARKALAR
En iyi markalarımız
Seçilmiş Markalarımız

Sadece oynamak istiyorlar Kışın eşsiz bir oyun alanı nasıl yaratıldı?

09-08-2023 13:11
Sadece oynamak istiyorlar Kışın eşsiz bir oyun alanı nasıl yaratıldı?
Bugün pek yüzme havası yok. Şubat ayının başlangıcı, gece boyunca yeni bir kar tabakası düştü ve zemin ayaklarınızın altında çok soğuk. Kısa bir an için kendimize Sindelfingen havuz kompleksindeki lido yanında gerçekte ne yaptığımızı soruyoruz. Ancak bu, Thomas Renner'ın aklından geçen bir şey değil. Marangozluk işletmesinin sahibi Schreinerei Starkholz şöyle açıklıyor: "Oyun alanı inşaatçıları olarak neredeyse her zaman dışarıdayız. Ve tabii ki kimse oynamak istemediğinde bile çalışıyoruz. Çünkü hava ısınır ısınmaz oyun alanımız bitecek."
 
Soğuk konfor: Starkholz ekibindeki adamlar çalışırken otomatik olarak ısınırlar. Takımda alışılmadık derecede fazla sayıda sakallı adam var (belki de hava nedeniyle). Bir istisna, elbette sakalı olmayan, ancak bir şapka takan (görünüşe göre pratikte içinde yaşadığı) Lisa'dır. Sindelfingen'deki oyun alanını tasarladı. Amaç, çocuklara kendilerini korsan gibi hissettirmektir: Yarı gömülü gövdeye tırmanabilir, kuş yuvasına kadar çıkabilir, ardından dost canlısı ahtapota geçebilir, kaydıraktan aşağı inebilir ve kabine geri dönebilirler. Bu oyun alanındaki her şey ayrı ayrı planlandı ve yapıldı - Starkholz ekibinin bu Pazartesi sabahı üzerinde çalıştığı uzantı bile. Thomas Renner, "Bizimle, müşteriler hiçbir zaman raftan hiçbir şey alamıyor - onlara her zaman başka hiç kimsenin sahip olmadığı bir oyun alanı sağlıyoruz" diyor. Zanaatını ondan öğrenen Marangoz Lisa, "İşi bu kadar tatmin edici kılan da bu" diye ekliyor.
 
Sert ahşaplar ve sağlam aletlerle yorucu çalışma
Bu iş kesinlikle kolay değil: Tüm yapı elemanları, en sert ve en ağır ağaçlardan biri olan robinia ağacından yapılmıştır. Renner, "Güçlü ve sağlam araçlar olmadan robinia ile çalışmak neredeyse imkansız olurdu" diyor. Dört vitesli TPC 18/4 akülü matkap, bağlantılar için gerçekten büyük delikler açmak için mükemmeldir. Martin, CARVEX PSC 420 akülü sarkaçlı dekupaj testeresi ile hazine sandığının bacaklarını keser. Ve Lisa'nın testeresinin arkasında gerçek bir güce ihtiyacı olduğunda, SYS-PowerStation bunu fazlasıyla sağlar.
 
Thomas Renner kendini bildi bileli bir Festool hayranı olmuştur. Ancak Eberdingen'deki işi hala nispeten genç. 2016 yılında arkadaşı, usta marangoz Timo Ziegler ile Starkholz'u kurdu. Renner, "Berlin'de yaşayan bir Swabian olarak, Timo'nun öz odundan oyun alanları inşa etme konusunda takıma getirebileceği bir deneyimi vardı," diye hatırlıyor Renner. "Ve ikimizin de ne istediğimiz konusunda çok net bir fikrimiz vardı: En iyi ekipmanla, en yüksek standartlarda keyifle çalışmak."
 
Çalışma ve ekip için takdir
İki genç girişimciyi - işte ve arkadaşlıkta - birbirine bağlayan görünmez bağ çok erken kırıldı: 2018'de Timo Ziegler'e kanser teşhisi kondu. Ekim 2019'da ne yazık ki vefat etti. O zamandan beri, Thomas Renner tek "patron" oldu, ancak çalışanları ona şaka yollu ne zaman seslense, o sadece mahcup bir şekilde gülümsüyor. Starkholz ailesinde gerçekten bir topluluk duygusu görüyorsunuz - ister patron, ister usta veya vasıflı bir marangoz veya çırak olun, herkes devreye giriyor. Üç genç adam şu anda şirkette çıraklık eğitimini tamamlıyor ve oldukça sıra dışılar: Lukas, biyokimya eğitimi almış Martin bir makine mühendisi ve Max bir mimardır. Starkholz takımı için neden mükemmeller? Thomas Renner, "Çünkü üçü de meydan okumaya hazır," diyor. "Onlar bizim küçük ailemiz için gerçek bir varlık."
 
Başarı, mümkün olduğu kadar çok insanın faydalanmasıdır.
İşbirlikçi yaklaşımı başarısının anahtarı mı? Thomas Renner şu soruyu kısaca ele alıyor: "Birçok insan başarıyı kişisel kârla karıştırıyor. Benim için en önemli şey, mümkün olduğunca çok kişinin çalışmalarımızdan faydalanmasıdır." Yıllardır kar amacı gütmeyen "Viva Con Agua" kuruluşunda yer alması tesadüf değil. Fikirlerini ve düşüncelerini paylaşırken Renner'ı saatlerce dinleyebilirsiniz; kutunun çok dışında düşünüyor. Ancak lido'nun yanındaki oyun alanında çalışmak sizi çağırıyor. Ekibi tamamen özerk bir şekilde - bireysel ve toplu olarak - yakında ısınmaya başlayacağı ve oyun alanında neşe içinde koşan çok sayıda çocuk olacağı harika düşüncesiyle çalışıyor.
 
SCHREINEREI STARKHOLZ
Starkholz, 2016 yılında Stuttgart yakınlarındaki Eberdingen'de kuruldu. Başından beri oyun alanı yapımında uzmanlaşmış işletme. Şirket kurucusu Thomas Renner'ın şu anda yaklaşık 15 çalışanı var. Starkholz, iddialı ahşap oyun dünyaları ve dış mekan tesislerinin yanı sıra yüksek kaliteli masif ahşap mobilyalar da üretiyor.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.